32 GB USB ФЛАШ ПАМЕТ ВГРАДЕНА В НОЖ НА Victorinox

Компанията Victorinox, славеща се със своите многофункционални ножове, представи нов модел нож Victorinox Secure с вградено USB устройство. В сравнение с моделите от 2008 година, обемът на паметта е увеличен от 2 до 32 GB (достъпни са и модификации с по-малки обеми – 8 и 16 GB). Освен това, устройството е снабдено със сериозна система за защита на информацията.
Компанията е толкова уверена в непробиваемостта на тази система, че предложила на всички желаещи да се опитат да пробият защитата на флаш паметта по време на представянето на новия продукт, който се състоя в главния магазин на Victorinox в Лондон. За пробиване на защитата са били дадени два часа, а за награда организаторите предложили кръгла сума в размер на 100000 фута стерлинги. Наградата останала непотърсена.
Защитата на информацията в USB устройството е осигурена чрез повишена механична здравина, дактилоскопна идентификация (с термодатчик, затрудняващ измамата на скенера) и криптиране на данните по алгоритъма AES с 256-битов ключ. При пробиване на защитата, Victorinox Secure изкарва от строя електрониката на устройството. Важен елемент в защитата, производителят определя използването на еднокристална платформа, обединяваща процесор и памет в един чип. Това изключва възможността от външни връзки между отделните функционални блокове на устройството.
Освен това, USB устройството е сменяемо, в ножа има светодиодно мини фенерче, химикалка, ножче, ножици, отвертка, пила за нокти и ключодържател."

Advertisements
Публикувано на Компютри и интернет. Запазване в отметки на връзката.