АНГЪС ЙЪНГ синоним на AC/DC

http://www.youtube.com/watch?v=9FPcA7rNbTs 

Ангъс Маккинан Йънг, с прякор Бога на китарата, е роден на 31.03.1955 г. в Глазгоу, Шотландия. Семейството му заминава за Австралия през 1963 година. Ангъс напуска училище на 15 години и започва работа в порносписанието „Рибалд” като печатар. Често се упражнява на китарата си (не е самоук както говорят повечето слухове за него. В книгата „Двете страни на славата“ бившите му съученици заявяват че „не са виждали братята Йънг след училище, защото за ходили веднага след това на уроци по китара“) или свири с приятели по ученически сбирки и дискотеки. Запазена марка на Ангъс е да излиза на сцена с ученическа униформа, като преди да я направи своя запазена марка,се е пробвал с костюми на Спайдърмен и Зоро. След създаването на AC/DC продължава да свири на единствената си китара досега – Gibson SG.Ангъс е висок само 157см. мрази спорта и наркотиците

Интересен факт е, че братята Ангъс и Малкълм Йънг кръщават групата си на името на надписа отзад на шевната машина на сестра си – AC/DC,което означава,че уреда работи с прав и променлив ток.

Със своята китара, Ангъс повлиява успешно на много групи: от „Guns N’ Roses“ и „Def Leppard“ до нови артисти като „Jet“ и „You Am I“. Негови идоли пък са „Chuck Berry“, „Muddy Waters“ и други.

Advertisements
Публикувано на Музика. Запазване в отметки на връзката.